Listiga lilla räven

2016-01-20

En opera för ung, mellan och äldst. Om att vara djur, om att vara människa. Om kampen för frihet och livets kretslopp. Följ med oss när vi skapar en sagovärld med både mörker och ljus, tragik och spirande hopp.
Den listiga lilla räven är en opera av Leoš Janáček som i denna familjeversion rekommenderas från 11 år. Föreställningen spelas åtta gånger på NorrlandsOperan, under perioden 25 februari till 9 mars 2016. Den går även på turné till Östersund, Härnösand och Sundsvall.
Den listiga lille räven är en opera om frihet, om att följa sitt hjärta och att bygga ett liv tillsammans med andra utan att förlora sig själv. Det är också en opera om livets och kretsloppets kraft. Där människan söker tämja, behärska och kuva, där segrar naturen till slut i sin förmåga till obändig och vild växtkraft. Djur och insekter lever vidare i generation efter generation, träd och blommor vissnar och blommar år efter år, vad vi människor än tar oss för. På ett vackert, ibland verkligt, ibland drömskt vis, vill denna opera sätta oss i förbindelse med vår egen lust till äkthet, djup och stolt oberoende. Kanske kan vi till sist bli som operans egensinniga och charmerande hjältinna.

Så här ansöker du om bidrag till publikbussar
För att fler än bara Umeåbor ska kunna se våra operaföreställningar, finns möjligheten att söka bussbidrag för till exempel skolor, föreningsaktiva eller arrangörer