Händer våren 2016

2016-01-20

Under våren 2016 kommer följande föreställningar ha premiär och åka ut på NMD-turné runt om i Norrland:

NorrlandsOperan
Den 25 februari har NorrlandsOperan premiär med Den listiga lilla räven:
Det är opera för ung, mellan och äldst. Om att vara djur, om att vara människa. Om kampen för frihet och livets kretslopp. Följ med oss när vi skapar en sagovärld med både mörker och ljus, tragik och spirande hopp.
Den listiga lilla räven är en opera av Leoš Janáček som i denna familjeversion rekommenderas från 11 år. Föreställningen spelas åtta gånger på NorrlandsOperan, under perioden 25 februari till 9 mars 2016. Den går även på turné till Östersund, Härnösand och Sundsvall.
Den listiga lille räven är en opera om frihet, om att följa sitt hjärta och att bygga ett liv tillsammans med andra utan att förlora sig själv.

Norrdans
Den 2 april har Norrdans premiär med förställningen Black Forest
Grundregeln är att motsatta krafter alltid finns närvarande. Föreställningen utlöser energin som samlas när du känner att du inte riktigt tillhör en plats, känner dig obekväm i din kropp eller tillvaro och bara vill bryta ut från dig själv, gå din egen väg.
Men hur enkelt är det att bryta sig fri? Vilken väg ska jag ta? Vad innebär att vara fri? I BLACK FOREST undersöker vi olika energier och motsatta krafter. Vågar du chansa att gå igenom skogen för att komma till frihet?
Koreografen Mari Carrasco fick sitt genombrott 2012 med den prisbelönta koreografin BARTOLOMEO, den senaste publiksuccén GIRLS WILL MAKE YOU BLUSH fick svindlande bra kritik. Samarbetet med Norrdans internationella erbjuder en hårresande upplevelse för publiken, som får ta plats på första parkett.