Den långa långa resan

2018-07-31

Den långa långa resan – en opera som bygger på en sann historia Norrbottensmusiken och Piteå Kammaropera samarbetar med Kungliga operan i den gripande berättelsen och sanna historien om älskade illustratören Ilon Wiklands livsöde.

Den långa långa resan – en opera som bygger på en sann historia
Norrbottensmusiken och Piteå Kammaropera samarbetar med Kungliga operan i den gripande berättelsen och sanna historien om älskade illustratören Ilon Wiklands livsöde. Den långa, långa resan är en opera baserad på en barnbok av Rose Lagercrantz, inspirerad av tecknaren Ilon Wiklands liv och flykt från Estland under andra världskriget. Ilon Wikland är en av våra mest älskade illustratörer främst känd för teckningarna i Astrid Lindgrens böcker. Librettot är skrivet av Unga på Operans dramaturg Sigrid Herrault och musiken av Johan Ramström. Regissören är Ellen Lamm som bland annat har regisserat Vad är pengar? och Jane Eyre på Dramaten.

Föreställningen riktar sig till barn mellan 7 och 9 år och den kommer att turnera i Norrbotten under hösten 2018. Musiken framförs av Norrbotten NEO. Den långa långa resan är en del av nätverket NMD. Föreställningarna i Piteå syntolkas.
Det kommer att gå operabussar från olika orter till föreställningarna.

Kontakta annelii.backman@norrbotten.se för info.